Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Talpra Magyar avagy a forradal
  2007-03-17 13:03:07, szombat
 
  "Talpra Magyar"

avagy a forradalom nem a politikusok műfaja


Március 14.-én a Veszprém Megyei Önkormányzat fogadást adott a Sajtó napja alkalmából. Egy ismerős a múltból megkérdezte:

- No, lesz idén forradalom?

- Ha tőlem várod, nem. - feleltem, kissé szemlesütve.

- Hol a régi tűz? A 2002-es lobogás, most lenne nagy szükség pedig reá.... A rajtakapott politikusok zavarával kezdtem magyarázkodni:

- Tudod, minket arra választottak meg, hogy demokratikus eszközökkel képviseljük a népet. Mi nem dobálhatunk követ. Mi nem boríthatunk fel autókat, még akkor sem, ha réges-rég úgy érezzük, tehetetlenek vagyunk. Nincs felhatalmazásunk arra, hogy kardot rántsunk, vagy épp utcakövekkel dobáljuk meg a hazaárulókat. Ülünk a Megyeházán, vagy a Parlamentben és tárgyalnunk kell - tárgyalni olyanokkal, akikkel I. István, Szent László, Mátyás, Zrínyi, Petőfi, Kossuth, Széchenyi, vagy Deák, de még Horthy Miklós sem szennyezte volna be a szobája levegőjét. Hallgatnunk kell, hogy kioktatnak hazaszeretetből, összetartozásból, és hitből. Nem kiálthatunk fel - hisz az nem "európai" hogy fogjátok be a mocskos szátokat, hogy ne vegyétek szátokra - véletlenül sem - honalapító Árpád vezérünk nevét. Nincs fegyverünk, hisz a nép szavazatai kötik meg a kezünket és az "úri viselkedés" szabályai, melyet most épp - hála a médiának - divat semmibe venni.
Néha, szeretnénk mi is üvölteni, vagy fegyvert ragadni, és arcára forrasztani a vigyort a nemzetgyilkosoknak, de mi politikusok vagyunk... csak beszélünk.

- No jó, de mi lesz a Hazával? Mi lesz a néppel, velünk? - jött a kérdés megint.

- Talán kibírjuk. Talán majd győzni fogunk 2010-ben, vagy legközelebb. Akkor majd tudunk rajtatok segíteni. Addig viseljétek, el. Végül is, Ti választottátok meg őket.

- Mi.... Mármint, rám gondolsz?

- Dehogy! A népre, az országra, mindenkire. Akik elhitték, hogy nem lesz gáz, villany stb. emelés, akik nem elvek, hanem álmok alapján szavaznak. Akik a TV előtt álmodoznak, inkább, semhogy szembenéznének saját felelőségükkel, és a jövő kihívásaival, amikor dolgozni, vagy épp szavazni kell. Gondolj bele! Van neked jövőképed? Van valami, amit mindenképp szeretnél elérni?

- Talán egy szép autó, vagy egy nyaralás az asszonnyal...

- Szóval, neked ez az árad. Látod, így vették meg az egész Országot 2006-ban is, egy szép autó, egy biztonságos élet ígéretével. Ugye milyen furcsa, ha visszakérdezek: Tényleg ezek az igazi értékeink?

- De, hát....

- Figyelj! Miért is halt meg Petőfi? Kocsiért? Házért? Biztonságos élet reményében? Talán pénzért?
Dehogy, 1848-49 eszméi túlmutatnak ezen! Szabadság! Egyenlőség! Testvériség! Haza! Haladás! Hit! Csupa, nem megfogható, nem csupán egy ember számára fontos közösségi értékek. Ráadásul, nem maguknak, gyermekeiknek és unokáiknak akarták kivívni mindezt.

Értesz már? Politikus vagyok. Nem tudok ilyesmit ígérni, csak a jelennek és neked személy szerint vannak üzeneteim. A nép kenyeret és cirkuszt akar. Ha mást akarok adni, eltaszít!
Hogyan csináljak így forradalmat neked?

- Ugyan, pár évvel ezelőtt még nem így beszéltél!!!!

- Igen. Jól látod. Pár évvel ezelőtt, magam akartam forradalmat csinálni. Elkergetni a hazugokat, az Országrontókat a Nemzetgyilkosokat, igazságot szolgáltatni. És rendet teremteni esélyt adni e nemzetnek, hogy újra nagy legyen. Most mégis várok. Látszólag több az eszközöm, többen hallják szavam és több a lehetőségem is. Mégsem teszek mást, csak tárgyalok és alkudozok. Játszom olyan szabályok szerint, melyeket gyakran magam is megvetek. Próbálok lehetőséget adni, hogy élni és létezni tudjanak a hozzád hasonló honfiak barátom...

- Akkor ki fog majd rajtunk segíteni?

- Kit szeretnél? Kire vársz? Már megint megvakultál barátom? Hát jól figyelj!
Senki. Gondolj a Széchenyi idézetre:

"Minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt érdemel. Ha valami oknál fogva ostoba, vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi. De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor az a nemzet aljas vagy műveletlen."

Értesz már barátom? A zsarnokot, csak a nép, a nemzeti forradalom kergetheti el. Csak te, és a többi nem politikus menthettek meg mindannyiunkat, ha félelem helyett gyermekeitek jövőjére gondoltok, és a TV helyett nemzetünk nagyjaira figyeltek!
Szabadítsatok, meg minket - ahogy 48-ban Táncsicsot kiszabadította a nép - a megalkuvástól, a szemlesütéstől, a kompromisszumoktól, melyre a szavazataitok és képviselői eskünk ítélt miket!
Csináljatok forradalmat, ha elérkezettnek látjátok az ídőt! Addig azonban értsétek meg: a forradalom, nem a politikusok műfaja!

Bikádi László lelkipásztor
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: felhatalmazásunk, összetartozásból, hazaszeretetből, szembenéznének, felelőségükkel, kiszabadította, mindannyiunkat, szemlesütéstől, választottátok, országrontókat, visszakérdezek, gyermekeiknek, magyarázkodni, szabadítsatok, elérkezettnek, szavazataitok, megalkuvástól, kihívásaival, parlamentben, utcakövekkel, hazaárulókat, szolgáltatni, demokratikus, választottak, lelkipásztor, tehetetlenek, gyermekeitek, önkormányzat, hallgatnunk, boríthatunk, dobálhatunk, tárgyalnunk, eszközökkel, képviseljük, túlmutatnak, lehetőséget, politikusok műfaja, múltból megkérdezte, 2002-es lobogás, rajtakapott politikusok, szobája levegőjét, mocskos szátokat, kérdés megint, jövő kihívásaival, szép autó, egész Országot, biztonságos élet, igazi értékeink, ember számára, hozzád hasonló, silány fickókat, pokol fenekére, Talpra Magyar, Veszprém Megyei Önkormányzat, Szent László, Horthy Miklós, Bikádi László,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Ha így haladunk...  Volt egy...  Facebookon kaptam  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa - Sirató  Emberként automatikusan értéke...  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Alakot vált...  Facebookon kaptam Gizike bar...  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  Idézetek a barátságról  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Tehetségtelen gyerek nincs.  A föld szépségéért  Szép estét  Emberként automatikusan értéke...  Föld napja április 22  Paul David Tripp Április 23  Miért nem menti meg Jézus...  Muratáj  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Fodor Ákos költő,  Facebookon kaptam  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Környezetvédelem  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Gaál Viktor gondolata  Föld napja április 22  György napra  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  A fák lelke  Ez a jó az alvásban.  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Bella István: Zsoltár  A Föld napja  Paul David Tripp Április 25  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Beney Zsuzsa - Sirató  Facebookon kaptam Gizike bar...  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Vannak arcok  A lelki élet nem arról szól, ....  Az udvariasság alapja: önismer...  Föld napja április 22  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Becsüld meg azt amid van,...  A lelki élet nem arról szól, ....  Föld napja április 22  Beney Zsuzsa  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Viharban csak az a fa marad ál...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 26  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam Krisztinától  A fák lelke  Alakot vált...  Ázzal aki csak szép  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  A Mester kezének érintése  S a dalok tanulsága  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
politikusok műfaja, múltból megkérdezte, 2002-es lobogás, rajtakapott politikusok, szobája levegőjét, mocskos szátokat, kérdés megint, jövő kihívásaival, szép autó, egész Országot, biztonságos élet, igazi értékeink, ember számára, hozzád hasonló, silány fickókat, pokol fenekére, hitvány kormány, nemzeti forradalom, felhatalmazásunk, összetartozásból, hazaszeretetből, szembenéznének, felelőségükkel, kiszabadította, mindannyiunkat, szemlesütéstől, választottátok, országrontókat, visszakérdezek, gyermekeiknek, magyarázkodni, szabadítsatok, elérkezettnek, szavazataitok, megalkuvástól, kihívásaival, parlamentben, utcakövekkel, hazaárulókat, szolgáltatni, demokratikus, választottak, lelkipásztor, tehetetlenek, gyermekeitek, önkormányzat, hallgatnunk, boríthatunk, dobálhatunk, tárgyalnunk, eszközökkel, képviseljük, túlmutatnak, lehetőséget, lehetőségem, megvakultál, csináljatok, politikusok, forradalmat, forrasztani, legközelebb, biztonságos, testvériség, kiálthatunk, rajtakapott, szemlesütve, megkérdezte, forradalom, kioktatnak, műveletlen, álmodoznak, kergetheti, mindenképp, menthettek, megyeházán, olyanokkal, elkergetni, fegyverünk, szavazatai, viselkedés, szeretnénk, viseljétek, honalapító, unokáiknak, becsületes, alkalmából, véletlenül, mindenkire, szennyezte, képviselői, ígéretével, reményében, táncsicsot, asszonnyal, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4582
  • e Hét: 18812
  • e Hónap: 29923
  • e Év: 183419
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.